Podziękowania dla wszystkich za zgłoszenie dużej, wręcz rekordowej liczby tematów do agendy spotorga i za aktywny udział w głosowaniu nad stopniem istotności poszczególnych zagadnień!
Ze zgłoszonych punktów uzyskaliśmy następującą kolejność pod względem zainteresowania:
- 9 punktów:
- Doktryna dotycząca kamer – temat zgłoszony przez @olewales
- 6 punktów:
- W kontekście klimatyzacji – pilnowanie się nieustawiania zbyt wysokiej temperatury – temat zgłoszony przeze mnie, @kotlovecrafta i @kujaw
- 5 punktów:
- Przestawienie koszy na śmieci bardziej w środek spejsu – temat zgłoszony przeze mnie
- 4 punkty – aż 5 tematów:
- Remont pomieszczenia “403 Forbidden” vel 404 – zgłoszony przez @Polimerek
- Wątki meta-spotorgowe – zgłoszone przeze mnie i @Polimerek
- Czy robimy Free Software Day w okolicy 14 lutego – zgłoszone przeze mnie
- Zaklepanie wydatków na warsztat/frezarki – zgłoszone przez @pzduniak
- Regulamin spejsu i wszelkie tego typu instrukcje – zgłoszone przez @paliguma
- 3 punkty – także aż 5 tematów:
- Przygotowanie się do nadania statusu OPP – zgłoszone przez @pzduniak
- Serwer dla Spejsu – zgłoszone przez @Polimerek
- Zaklepanie wydatków na czujniki temperatury – zgłoszone przez @pzduniak
- Nowe wiki – zgłoszone przez @paliguma
- Budżet na gry planszowe – zgłoszone przez @octia
- 2 punkty – tylko jeden temat:
- Wybór organizacji OPP, z którą w 2026 roku będziemy współpracować w zakresie zbierania 1% podatku – zgłoszone przez @Polimerek
Proponuję, by w takiej właśnie kolejności omawiać je w trakcie spotkania.
Zgłoszono łącznie aż 14 wątków – chyba nigdy w historii spejsowego spotorga nie było ich tak dużo. Oczywiście część z tych tematów dotyczy kwestii, które da się omówić zbiorczo, np. wydatków, ale czy będziemy ewentualnie chcieli tak do tego podejść, zdecydujemy już na samym spotkaniu. Mimo wszystko należy mieć na uwadze, że omówić wszystkich tematów pewnie nie damy rady i albo spadną one na kolejny spotorg, albo decyzja w ich kwestii spadnie na zarząd (np. wybór OPP, który jest tematem niecierpiącym zwłoki).
Bardzo prosimy osoby, które zgłosiły poszczególne wątki o obecność na spotkaniu, w przeciwnym razie prawdopodobnie dany temat zrzucimy z agendy i ew. przesuniemy na następny spotorg.
Przygotujcie się na długi i aktywny wieczór.