I Love Free Software Day

14 lutego jest Free Software Day (I Love Free Software Day - FSFE) i ludzie z chyba dwóch spejsów w Polsce (Poznań, Warszawa) planują z tej okazji poorganizować jakieś rzeczy, typu jakieś wykłady, warsztaty itp.

Ponoć jest szansa zgarnięcia hajsu od FSFE na jakąś pizzę, gdybyśmy dołączyli do tej inicjatywy.

No i jest to na pewno szansa na rozpromowanie spejsu.

Ktoś by może miał ochotę coś takiego pokoordynować albo przygotować jakieś prelekcje czy coś? Mogłoby być coś podobnego, jak robiliśmy na Noc Muzeów.

Miałem pomysł żeby zorganizować walentynki w spejsie ale jeszcze nie wiem co na nich miałobybyć ale jak wymyślę to napiszę

No to można coś w ramach tego Free Software Day

Ja bym glosowal za prelekcjami albo luznymi pogadankami z prezentacjami. Czy konkretnie 14 lutego to jest najlepszy termin to nie wiem, ale widze, ze jest dobra okazja. Moglbym sie w cos takiego zaangazowac. Mieliscie moze takie podejscia wczesniej? (nie wiem co sie dzialo w noc muzeow)

Mieliśmy podobne podejścia 2x na Noc Muzeów. Za pierwszym razem nawet sporo ludzi przyszło, za drugim mnie nie było, ale podobno mało.

Tylko osoby, które wtedy coś prezentowały, chyba tym razem nie mają możliwości, czasu ani chęci, bo póki co nikt spośród nich się tu nie odezwał.

Więc obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie.

Nikt, nic?

Odpowiadając na inny wątek pomyślałem znów o tym. Jakieś demko z OpenSCAD by tu pasowało tematycznie - sam używam w średnio-podstawowym zakresie do prostszych projektów wydruków 3D. Chyba, że znacie i używacie, to wtedy bez sensu. (?) Drukarki są, więc można by przetestować od razu na produkcji itd. Przydałby się ktoś jeszcze bo samemu to trochę za mało contentu.