Koszulki hsłdz

Kupić koszulki z nadrukiem naszego loga hsu. Coś w stylu jak ma hskrk. Fajnie byśmy mogli promować nasz hakerspace. (Jak się tu wkleja zdjęcia?)

1 polubienie

Masz guzik z ikonką “upload” przy pisaniu posta.
Działa też po prostu wklejanie ze schowka.
To już nie te czasy,. że żeby wrzucić obrazek na forum, trzeba było go wgrywać na Imageshack czy inny Fotosik, kopiować link i używać specjalnych tagów.

Koszulki z stylu tego co ma Kraków.
Duży napis na plecach, małe logo na przodzie.
Sitodruk - nie biore innej mozliwosci pod uwage ze wzgledu na trwałość.
Musieli byśmy na ten cel uzbierać jakieś 2000-3000 zł
Najczęściej ograniczenie ilościowe jest od 50szt w górę.
Cena za koszulkę wychodzi w przedziale 40-60 zł

Jeszcze ewentualnie mozna z przodu takie grafiki jak ma Krakow.
One mi sie bardzo podobaja. Trzeba tylko ich spytac czy sa do wykorzytsania.

Ja bym nie klonował logo HSKRK robiąc kolejne nasze na jego wzór…
Nawet, jak się zgodzą - słabo to wygląda.

1. Jesteśmy HSLDZ, a nie jakimś przyczłapem HSKRK.
  2. Mamy już dwa loga i dopiero co ustaliliśmy, że staramy się trzymać jednego.

Koncept ma sens i jest dobry, grafiki ze słynnymi hackerami też (o ile nam krakowiacy pozwolą, no ale domyślam się, że pewnie nie będzie problemu), ale realizacja taka sobie, szczególnie z tym przerobionym logo HSKRK na plecach.

To tylko propozycja, chciałem też po prostu zobaczyć ile to może kosztować więc musiałem mieć coś żeby wrzucić do wyceny.

Z przodu jak najbardziej może być nasze logo, to kótre ostatnio ustaliliśmy z łódką, za to z tyłu mi osobiście podoba się pomysł DUŻEGO napisu tak by w tłumie np. w casie organizacji czegokolwiek przez nas od razu byłow iadomo gdzie są nasi i w którą stronę się udać.

@kpc czekam na Twoja propozycję koszulki, zwłaszcza tyłu tej cczęscie “takiej sobie”

Napis z tyłu jest okej, przerobione logo HSKRK już nie.

1 polubienie

Przy mniejszych seriach taniej wychodzi druk cyfrowy DTG, który jest podobnie trwały jak sito, a nawet często trwalszy - szczególnie jak robią sito na starych maszynach i używają kiepskie farby, to nadruki sitodrukowe bledną po 5-6 praniach. No i przy sicie cena rośnie z liczbą kolorów, bo dla każdego trzeba zrobić kolejne sito. W Łodzi parę firm drukuje w DTG, zresztą nie trzeba koniecznie drukować w Łodzi. Info o DTG: https://www.natura.slupsk.pl/post/druk-dtg-nadruk-cyfrowy-dtg

Możemy spróbować jakiś mały nakład w DTG - na pewno bedzie taniej !
To co ma kraków zamówione na sicie jest mega trwałe, oni już to ciorają któryś rok.

1 polubienie

Ja ostatnio dla konferencji OSM zamawiałem w DTG tutaj: Druk DTG - cennik, nadruk cyfrowy na odzieży - Reflect - cena zależy od wybranej gramatury koszulki oraz powierzchni nadruku. Jak na razie prałem ten koszulki z konferencji 4 razy i nadruk jest dalej taki jak od nowości. Ja bym na start zrobił tak: że najpierw zebrał zamówienie dla chętnych - razem z rozmiarówką i zobaczył kto chce. Tam można minimum 20 sztuk zamówić i się podaje w zamówieniu ile w jakich rozmiarach ma być.

@kpc mam wrażenie że mamy jakiś problem z komunikacją.

Bardzo mi się nie podoba kiedyś stosuje coś takiego tu cytat : “ale realizacja taka sobie, szczególnie z tym przerobionym logo HSKRK na plecach.” czy “Nawet, jak się zgodzą - słabo to wygląda.”

W mojej opinii można w ten sposób ukręcić kazda inicjatywę, ktoś kto podjął się czymś zająć zaniecha tego lub nie zrobi tego ponownie w przysłżości.

Zdecydowanie lepiej ejst budować tak zwaną więżę, na przykład :

Ten projekt jest ok ale za to w mojej opinii bardzo przypomina krakowski, fajnei by było gdyby bardziej zaznaczał naszą Łódzką suwerenność - oto moja propozycja : i tutaj ktoś coś tam wrzuca co nasmarowął na poczekaniu w Gimpie czy cyzmkowliek

albo

Propozycja z hakerami jest super, mogli byśmy znaleźć nasze Łódzkie odpowiedniki ale wzór wrósł już w wizerunek Krakowa, może zostańmy przy naszym logo.

nie padło zadne “słabo” ani “takie sobie” prawda Kacprze iż to brzmi zupełnie inaczej ?

Krytykanctwo (a tak można odebrać taką formę wypowiedzi), w sczególności iż najczęsciej osoba krytykująca nei wychodzi z kontrprpropozycją czy przygotowaniem projektu, a najczęściej ograniczy się do wyrażenia swojej nieprzychylnej opinii jest szybkim krokiem do zmniejszenia ilości aktywności jak i zaangazowania osób.

Może to temat wart przegadania na spotorgu ?

To jest bardzo dobra propozycja. Możemy zebrać od chętnych rozmiarówki zobaczyć ile braknie nam do 20.

W międzyczasie podyskutujmy o tym co powinno się znaleźc z tyłu i z przodu.
Może też inaczej np. z tyłu nasze logo ale większe, za to z przodu coś uber łódzko się kojarzącego ? Fajnie by było mieć jakiekolwiek propozycje i później spróbować ubrać to w jakaś grafikę, lub poszukać kogoś kto nam pomoże zmaterialzować pomysł jeśli sami nie dźwigniemy.
Np jakaś grafika z naszymi łódzkimi tramwajami - nie wiem czy nawet ktoś u nas się tym nie interesował bardziej, czy napis w stylu neonu PKP stacji Łódź Fabryczna …

@wiktor nei przejmuj sie to tylko było na rzecz kalkulacji, ponieważ po propozycji @weedogo nie nastąpiło żadne działanie - no i chyba rzeczywiście fajnei bye było mieć naszą łódzka koszulkę.

Mogę pogadać z moją córką czy by czegoś nie wymyśliła. Ona robiła ten plakat co teraz wisi koło kuchni.

Nie no, ja zakładam, że jak ktoś publikuje taki projekt, to po to, by wybadać opinie społeczności. Przecież po to w ogóle jest np. forum. “Mam taki pomysł, co o nim sądzicie?”. No to przedstawiłem swoją opinię - jako koncept okej, jako realizacja - grafiki ze sławnymi hakerami okej (choć okazuje się, że krakowiacy, jak dobrze rozumiem, jednak nie są zbyt przychylni wykorzystywaniu tego, no ale wtedy jeszcze o tym nie wiedzieliśmy), ale przerabianie krakowskiego logo to zły pomysł. Dołożyłem swoją cegiełkę wydając opinię. Konkretnego pomysłu nie mam, to go nie pokażę, po prostu daję znać, że moim zdaniem są rzeczy, nad którymi musimy jeszcze się zastanowić i prawdopodobnie je zmienić. Przecież nie tylko ja i ty jesteśmy w tym HS-ie i pewnie ktoś jeszcze wyjdzie z jakimś pomysłem. Czy to jest krytykanctwo, czy konstruktywna krytyka?

Wydaje mi sie że źle odebrałeś moją intencję, choć wydaje mi się że jasno pokazałem jaka jest różnica i nie bardzo potrafię przedstawić mój punkt widzenia inaczej.

Oczywisćie że ktoś kto wrzuca na forum cokolwiek to raczej by o tym podyskutować, jest też gotów na krytykę i nie łaknie jedynie poklasku i poklepywania po plecach, tym bardziej jeśli coś jest rzeczywisćie złym pomysłem, ale dalej forma ma znaczenie.
Jeśli będę każdą Twoją aktywność oceniał w podobny sposób , to jest “słabe”, “akie sobie”, itp. to predzej czy później porzucisz projek i/lub kontakt z osobą oceniającą, lub przestanie używać forum i “wystawiać się na strzał” - dotyczy się to każdej sytuacji, tak na forum jak i w spejsie.

KPC, jesteś dobrym chłopakiem, inteligentnym i zaangażowanym, ale czasami musisz pozwolić pomysłom odetchnąć.

Wrzucam tylko żeby nie umknęło jako jeden z pomysłów związanych z Łodzią i chyba nieodłącznie z hakerami : Założyciel Commodore Jack Tramiel jest związany z Łodzią.

Poprawiłem odrobine grafike zeby sie tak nie odcinałą na czarnym

Dopiszcie się :