Medytacja w Spejsie

Wpadłem na pomysł żeby robić wspólną medytację w spejsie. Jeśli będą chętni i wszystko pójdzie jak powinno, to pierwsze takie spotkanie można zrobić 17.01.2025 o 19:00.

Jak takie spotkania miałyby wyglądać?
Ogólnie to siedzimy (jak kto chce) w Narnii, patrzymy się w ścianę i przez 1h (czas do ustalenia) nie odzywamy się do siebie. Możnaby też puszczać z jutuba jakieś nagrania do medytacji. Chciałbym ,żeby próbować różnych metod, bo myślę, że na różne osoby różne metody najlepiej działają.

Czego nam jeszcze brakuje

1. Uzgodnić jaki dzień i jaka godzina byłaby najlepsza
  2. Uzgodnić jaka forma tych zajęć najbardziej wszystkim odpowiada
  3. Pod względem wyposażenia to wszystko mamy (tzn krzesła i ew. głośniki)

Myślę że byłyby to ciekawe zajęcia, odbiegające od stereotypów o hakierach (nie potrzeba komputera!), rozwijające nowe umiejętności u hakierów (takie jak skupienie, siedzenie w miejscu i milczenie). Przy tym prowadzenie takich zajęć byłoby bardzo proste, ogranicza się do puszczenia nagrania albo nawet i nie.

Czy byłbyś zainteresowany takimi spotkaniami?
  • Tak
  • Nie
0 głosujących
1 polubienie

Jestem jak najbardziej za! Jakby co, 17-go nie będę mógł być obecny, za to wstępnie mogę rzucić, że 24 chyba wchodzi w grę. Spędziłem w moim życiu wiele godzin medytując. Byłem też na kilku odosobnieniach medytacyjnych. Wydaje mi się, że mógłbym trochę wnieść w te spotkania :wink:

A sorki, chciałem wpisać 24.01 tylko źle spojrzałem w kalendarz. Ale termin zgaduję że i tak będzie najbardziej do uzgodnienia.
Przypominam że wolne terminy (po południu) mamy w piątki, soboty i niedziele + co drugi czwartek + poniedziałki jak bębniarze skończą (nie pamiętam kiedy kończą)

1 polubienie