@gazowany_smalec mówi że Deloitte ma do sprzedania monitory hdmi 24’’ po 50 i 27’’ po 100. Z nóżkami. Ogólnie powinniśmy oszczędzać hajs na remont, ale oferta jest bardzo atrakcyjna. Bierzemy po jeden-dwa?
- tak
- nie
0 głosujących
@gazowany_smalec mówi że Deloitte ma do sprzedania monitory hdmi 24’’ po 50 i 27’’ po 100. Z nóżkami. Ogólnie powinniśmy oszczędzać hajs na remont, ale oferta jest bardzo atrakcyjna. Bierzemy po jeden-dwa?
0 głosujących
Ja jestem za, szczególnie te duże 27 cali.
Za pięknie miało być, ale 24 cale za 100 zł… czy to nie jest nadal całkiem dobry deal?
Jest
Nie wiem, czy to pomoże przy wybieraniu, ale odpadają LG W2240sv oraz iiyama e2480hs-b1 ze względu na matryce TN. Reszta to IPS-y, więc tylko trzeba ustalić jaki rozmiar odpowiada i ile sztuk: są trzy 22-calowe, dwa 23-calowe i dziewięć 24-calowych - wszystkie Full HD, także IMO można pójść w mniejsze monitory
A jak wygląda sytuacja z kasą w kontekście remontu?
Update: właśnie dowiedziałem się że monitory zostały już sprzedane, ale nic straconego - w najbliższych tygodniach będzie kolejny “rzut”. Narazie tylko ustalmy proszę ile ich potrzebujemy, konkretne modele ustalimy jak już będziemy wiedzieć jakie konkretnie są na sprzedaż - git?
Tak że na pewno i tak będziemy musieli zrobić crowdfunding. Więcej info w środę na spotorgu. Na szybko mogę podlinkować tutaj: Finanse HSŁ - dashboard
Te dwie pozycje można wygospodarować na remont (jest to około 10-25% naszych potrzeb, zakładając że nic dużego nie pójdzie źle):
Autorezerwacja (od 11 listopada 2020) | 4200 zł |
---|---|
Wyrównanie ze starym stanem | 327.83 zł |
Szczerze? Jednak bym się wstrzymał z “przydasiami”, dopóki nie skończymy remontu z dwóch powodów:
Monitory zawsze można nabyć później, nie jest to jakiś rzadki ani pilnie potrzebny towar.
Jeśli faktycznie jesteśmy i tak na minusie z kasą na remont (pomimo, że obniżyli nam czynsz i sporo kasy udało się zaoszczędzić przy instalacji elektrycznej), to chyba lepiej ich teraz nie kupować.
Tak, zmieniam głos na „nie”