jestem mentorką w w ramach girls.js i szykujemy warsztaty w Łodzi 11.09 w CK Fabryka na Tymienieckiego (mieliśmy kiedyś tam spotkanie). Jeśli dostanę pozytywną odpowiedź, to mogłabym przynieść ze sobą materiały jakieś (naklejki) i może nawet zostawić plakat, tylko ten, co mamy (https://lists.hackerspace.pl/hyperkitty/list/lodz@lists.hackerspace.pl/message/PIZMBEPJCPG6B2VTJEHGQARL6GPUKXXV/attachment/2/plakat.pdf) jest mało fajny dla osób, które tam będą - bardzo początkujące osoby, które albo nic nie umieją albo zrobiły prostą stronkę. Jacek podrzucił pomysł, że możnaby zrobić wersję JSową tego plakatu - brzmi IMO spoko.
Sprawa jest pilna, musiałabym to odebrać przed 11.09 ze Spejsu, a nie mam dobrej drukarki do ani naklejek ani plakatu.
Przy okazji: IMO powinniśmy zrobić sobie bazą dobrze wydrukowanych plaktów na fajnym papierze i w fajnym formacie (mógłby pójść na to hajs ze składek), które będą dostępne dla członków w Spejsie, żeby mogli sobie wziąć i powiesić gdzieś (na pewno na cebula camp się przyda).
W sumie to jest jeden z tematów które wczoraj poruszyliśmy na spotkaniu zarządu: potrzebne są nam dobre materiały promocyjne i to w sumie ASAP. Zna ktoś kogoś, kto umie w plakaty i chciałby nam pomóc? Wypadałoby ten temat jeszcze rozgłosić na liście mailingowej.
Myślę że na promocję spejsu możemy przeznaczyć spokojnie kilka stówek, bo taka okazja jak teraz - z początkiem nowego roku akademickiego - może nam się powtórzyć dopiero za rok.
Generalnie na tę chwilę potrzebujemy jakichkolwiek materiałów. IMO uważem, że najlepiej sprawdzają się:
Naklejki, bo są tanie i fajne i możemy je przyklejać i na lapki i rozdawać innym
Dobrze zrobione plakaty, bo nadają się do bardziej oficjalnych przestrzeni, jak uczelnie, biurowce etc, gdzie naklejki już nie będą takie super
Banner na eventy, ale to grubsza i droższa sprawa i pytanie, czy będziemy na tylu eventach, by się przydał, do tego pozostaje kwestia z transportem (będzie to dość ciężkie)
Ja rysowałem, q3k zcyfryzował, pmysl albo nuke drukował. W sumie to moglibyśmy ich trochę nadrukować, bo sa fajne do rozdawania, każdy kto się pytał o naklejki na moim lapku właśnie o tą zawsze pytał.