Propozycja do chciejlisty: Monitor do pracy, WQHD (2K), 25-27 cali

Myslę, że przyda nam się monitor z prawdziwego zdarzenia, żeby mniej osób łamało sobie kręgosłupy przy ekranie laptopa lub oczy przy monitorze z tych, które mamy (nie są zbyt fajne dla oka). Coś z dobrą rozdzielczością, dlatego myślę o WQHD (2K), 25-27 cali, na przykład coś takiego:

Zapraszam do głosowania na chciejliście: Chciejlista - arkusz - Arkusze Google

Jesli już bęzdziemy kupować, to kupmy większy (27 cali), bo IMHO 24 to zamalo.

Moim zdaniem póki co trzeba zbierać pieniądze, albo ustalić sztywny plan, żeby znowu nie doszło do sytuacji, gdy będziemy mieli piętnaście modeli monitorów. Brakuje nam zdefiniowanego kierunku w jakim powinniśmy iść.

Też mi się wydaje, że 27 cali będzie lepszy, niż 24.
A kierunek wyznaczają głosy na Chciejliście :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Ja akurat preferuję ekran laptopa, a nie monitor zewnętrzny, więc powstrzymam się od głosu.

Pamiętaj o swoim kręgosłupie, on też skorzysta na monitorze :stuck_out_tongue:

Dobry monitor zewnetrzny zawsze na propsie , ja w sumie pracuje prawie zawsze na 2 monitory, czasami nawet na 3 więc doceniam.
Ceny wydają mi się z dupy, nawet tego polizingowca, ktoś już na tym zarabia.
Należało by rozejrzeć się po firmach tam gdzie pracujemy, w sumie sam postaram się może zrobić rozeznanie. Często w firmach ma isę prawo pierwokupu i ceny bywają mega atrakcyje, na poziomie elektrozłomu, a bywa że sprżet jest prawie nowy.

1 polubienie

A ja pamiętam o swoim zdrowiu psychicznym, gdzie praca na dużym ekranie jest po prostu krępująca i stresująca…
Czasem trzeba, np. w robocie nie wyobrażam sobie pracy na jednym ekranie (chociaż… mam trzy, a ostatnimi czasy w zasadzie i tak wykorzystuję tylko dwa, rzadko coś wrzucam na ten trzeci i największy), ale w codziennym życiu – 15 cali ekranu laptopa to jest optimum.

BTW propsy dla tych proponowanych monitorów za to, że każdy z nich ma DisplayPort :slight_smile: