Spejsowe wyjazdy

Gdyby ktoś spoza osób z ankiety i innych, którzy są już na czacie wyjazdowym, chciał dołączyć, prośba o danie znać, dodam do czata.

@gadzber zaprasza nas do HSWAW 15 sierpnia. Czy są chętni?

• Tak
  • Nie
0 głosujących

Od jakiegoś czasu myślałem o tym, by wybrać się do poznaniaków z Knyfyrtla. Do końca września spotykają się co drugą sobotę w Poznaniu na WOMB-ie (Wolne Ogrody Miejskie Bogdanka) – to chyba coś w stylu naszej dawnej Altanki na Zdrowiu, z tym że my się spotykaliśmy w przestrzeni ogólnodostępnej, oni – w takiej semi-zamkniętej.

Do końca września, więc został nam na to w zasadzie tylko wrzesień i ich dwa spotkania.

Przy czym z jakiejś przyczyny po dzisiejszym spotkaniu następne mają już za tydzień (7 września), a potem już tylko jedno (21 września).

Tydzień to trochę mało czasu i ludzie mogą mieć już jakieś plany, więc proponowałbym wybrać się do nich 21-go. Z tego co kojarzę, ich spotkania trwają od ok. 15:00 do jakiejś 18:00-19:00.

Kto by się pisał?

• Ja
  • Nie ja
0 głosujących

Patrzyłem na dojazd i powrót.

Jeśli chodzi o dojazd, optymalny wydaje się być pociąg regionalny, niestety z kategorii takich stających na każdej stacji po drodze (mnie totalnie nie przeszkadza się tak tłuc, ale nie wiem, czy każdy to lubi), ruszający z Łodzi Kaliskiej o 10:50, dojazd do Poznania Głównego o 14:36. W podobnym czasie do tego pierwszego pociągu regionalnego jest też wygodniejsza i szybsza opcja z przesiadką w Łowiczu (przez Głowno, więc mógłbym się u siebie dosiąść :slight_smile: ), ale na przesiadkę jest tylko 5 minut, co jest dosyć ryzykowne.

Alternatywnie możemy pojechać IC o 9:53, ale w Poznaniu będziemy już o 12:30, jest też IC z Łódź Widzew o 12:30 – dojazd do Poznania o 15:51, ale to już trochę za późno (trzeba jeszcze do nich dojechać w Poznaniu) i efektywnie dojedziemy na samą końcówkę spotkania.

Albo regionalny 10:32 do Kutna, gdzie dojeżdża o 11:51, stamtąd o 12:19 odjeżdża IC, docierający do Poznania o 14:08.

Powrót.

Zakładam ruszyć koło 19:00.

O 18:42 rusza z Poznania IC docierający na Łódź Kaliską o 21:33.
Potem są już tylko połączenia z przesiadką, docierające do Łodzi ok. 23:30-23:45. Albo FlixBus z Poznania o 21:10, dociera na Łódź Fabryczną o 23:59.

Tak więc najoptymalniej chyba:

• wyjazd Łódź Kaliska 10:50 (Regio)
  • dojazd Poznań Główny 14:36
  • wyjazd Poznań Główny 18:42 (IC)
  • dojazd Łódź Kaliska 21:33

Czy ktoś jeszcze jest zainteresowany? Są tylko 4 głosy w ankiecie.