TODOsy, w tym te od Wiki

Chciałem zanotować dwa TODO związane z Wiki:

• dodać jakąkolwiek notatkę nt hssn.hs-ldz.pl, czyli miejsca gdzie hostujemy obrazki które lądują na naszej stronie,
  • info o mastodonie: co to jest i skąd wziąć login

Problem w tym, że nie mamy kanonicznego miejsca gdzie możnaby takie TODO wrzucić. Przydałoby się coś co powoduje minimum tarcia od strony deploymentu i/lub używania (logowanie itd). Jakieś pomysły dla leniwego hakera? :smiley:

Przecież mamy Trello.

…na którym nic się nie działo przez ostatnie cztery tygodnie i adresu do którego praktycznie nie da się znaleźć (Googlałem “Hakierspejs Trello”, są trzy wyniki i żaden poprawny). Stąd pytanie: czy pierwszy problem wynika z drugiego, czy też Trello się nie sprawdza?

Raczej nic się nie działo przez ponad rok. Wydaje mi się, że problem leży w tym, że ludzie zapomnieli o tym, że coś takiego w ogóle mamy. Nie widzę problemu, by do tego wrócić, skoro uważamy, że takie narzędzie jest potrzebne.

A swoją drogą, jako narzędzie tego typu miał być Phabricator, tylko zdaje się, że wtedy porzucono jego rozwój. Trzeba by było obczaić, co go zastąpiło (czy ktoś zforkował ten projekt), można by ewentualnie podejść do tego tą drogą.

Naskrobałem na szybko takie logo (.pdf oraz .odt):

trello.odt (29,4 KB)
trello.pdf (48,8 KB)

Co Wy na taką prowizorkę? Drukujemy i wywieszamy w ramach eksperymentu?

Byłem tam kiedyś :slight_smile:

1 polubienie

Co to je?

To chyba nic nie je, nie musisz tego karmić.

pic rel