Usprawnienie at/long-season i powiadomień na czacie

W nawiązaniu do dyskusji z dzisiejszego spotorgu, chciałabym przedyskutować zaproponowane przez mnie zmiany. Stwierdziłam, że zgłaszane problemy wynikają z problemu UX-owego (wprowadzająca w błąd informacja o „otwartym spejsie”) i brakującej funkcjonalności (bardziej szczegółowe ustawienia prywatności).

Zaproponowane przeze mnie rozwiązania:

• zrewordowanie komunikatu publikowanego na czacie ze „Spejs jest otwarty!”, na oznajmujące „X osób jest teraz w spejsie”, gdzie CTA to nie „wbijaj bo otwarte”, a „zapytaj czy ktoś cię tam przyjmie”
  • obecny komunikat na głównej hs-ldz.pl powinien w tej formie tylko w trakcie wydarzenia (ew. 30 min przed/po), poza wydarzeniami „ktoś jest w spejsie, chodź na czat zapytać czy możesz wbić”.
  • dodatkowa opcja prywatności — możliwość wyświetlenia własnej obecności tylko osobom członkowskim (wymaga integracji z SSO, można tymczasowo użyć listy osób z przynajmniej jednym zclaimowanym urządzeniem)
  • dodatkowa opcja — checkbox, czy zgadzasz się na automatyczne powiadomienie o swojej obecności. powiadomienie byłoby wysyłane na czacie tylko gdy przynajmniej jedna z obecnych osób zgodziła się na to powiadamianie.

Dwa ostatnie punkty mogę po prostu zaimplementować, nikomu nie zaszkodzi dodatkowa funkcja w long-season a do feature creepu jest daleko. Co do dwóch pierwszych, chcę żeby ktoś kto lepiej radzi sobie się w społeczeństwie upewnił mnie co do kwestii ux-owych xD

2 polubienia