Sugestie na wydatki na najbliższy miesiąc wpisujemy tu
Tak się nieśmiało spytam – czemu nie na naszym padzie, tylko na jakimś obcym?
Nie wiedziałem, że jest pad HSŁ.
Jest
Dziękuje @kpc21
Jakie są aktualne koszta cykliczne dla HS?
Czy dobrze rozumiem, że mamy aktualnie do wydanie max 2870 PLN?
Chyba jakoś pod 1000 zł one będą podchodzić (przede wszystkim – czynsz); pytanie, ile płacimy za prąd, przy czym trzeba wziąć pod uwagę, że ta opłata za prąd będzie wyższa zimą z uwagi na ogrzewanie.
Myślę, że @d33tah w tym temacie będzie w stanie powiedzieć najwięcej.
Zdecydowanie nie chcę żebyśmy wydawali całej wolnej kwoty - jeżeli np chcielibyśmy kupić drukarkę 3D, lepiej byłoby zrobić na nią oddzielną zrzutę poza składkami. Co do kosztów, na ten moment mamy czynsz, gdzie nie rozliczyliśmy jeszcze prądu i wody (woda rozliczana jest raz na pół roku, prąd raz na dwa miesiące bodajże). Dodatkowo kosztem jest meetup oraz domeny.
Jasne, to było tylko pytanie o max.
Facet mówił, że za prąd jest 200 PLN zimą.
@d33tah jaki jest ostateczny koszt wynajmu nie licząc mediów?
Ile wynoszą pozostałe koszta?
Czy to jest aktualne?
Z tego co rozumiem, wszystko poza prądem i wodą mamy wliczone w te 800zł: wszelkie podatki, śmieci i tym podobne. Czy to odpowiada na Twoje pytanie?
Jeszcze czy mógłbyś zaktualizować plan finansowy?
Pingnij mnie jutro, dziś już jestem zmęczony po protestach.
Usunąłem nieaktualne wydatki, tj. takie których jeszcze nie mamy. Dokument z planem finansowym powinien teraz odzwierciedlać rzeczywistość.
Jednak exelowy link będzie lepszy.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FaHJQxJUuv9uD_vlzvSzvCaRQQWiIuygY-XRwrxr2TA/edit?usp=sharing
Może zrób żeby to było publicznie widoczne, a nie wymagało zaproszenia? Chyba, że jest tam coś prywatnego, ale wtedy to nie powinno być na forum.
sugeruje zainwestować w samle
https://www.ikea.com/pl/pl/search/products/?q=samla
Przezroczyste takie same opakowania pomagają w rozwiązywaniu kwestii balaganu w HS.
Pytanie tylko czy to już jest właściwy moment na takie zakupy ( IMO tak) i jak dużo chcemy kupić.
@d33tah te przedłużacze, które wpisałeś to zwykłe 1 na 1 czy z listwą? Bo listwy to proponuję od razu antyprzepięciowe, ale to pewnie by było z 2x80zł.
Zwykłe listwy i zwykłe przedłużacze też się mogą oczywiście przydać, zawsze lepiej jest mieć tego za dużo.
Wpisałem kwoty z dupy, każdy ma uprawnienia do poprawiania.
Okej, ale chciałem doprecyzować, jaka jest koncepcja.