Cześć, jestem Mariusz, mieszkam na Widzewie, pracuje jako .net developer.
Czym się interesuje:
Wszystkim, przez co niestety nigdy nie mam na nic czasu. Interesuje mnie gotowanie, fotografia, grafika 3d, programowanie, gadżety różnej maści. W wolnych chwilach lubie dłubać jakieś pierdółki 3d - raz na 5 lat nawet coś wydrukuje (nie mam własnej drukarki, więc zlecam).
Czasami coś sobie zakodzę (teraz np. pisze proste api do kontrolowania pc-ta za pomocą asystenta googla z telefonu, ale to jest bardzo początkowy projekt).
Kiedyś interesowały mnie też elektryczne/elektroniczne tematy, niestety jestem strasznie nieogarnięty jeśli chodzi o jakiekolwiek tematy związane z elektroniką, nie potrafie nawet przylutować dwóch kabelków - szczytem moich umiejętności było serwo podpięte do kamerki internetowej, a kamerka do raspberry pi 2 raspberry pi połączone z serwem na którym była kamerka internetowa. Napisałem jakiś prosty kodzik który miał w teorii śledzić ruch, ale w praktyce r-pi nie nadążało przetwarzać obrazu wystarczająco szybko, a ja nie ogarniałem tematu na tyle dobrze, żeby zrobić to porządnie - możliwe, że kiedyś do tego jeszcze wrócę 
Ah! Za młodu miałem Amigę, więc komputer ten darzę wyjątkową sympatią po dziś dzień 
W czym moge pomóc:
Tak jak mówiłem, tematy c#/backend, jakieś proste rzeczy 3d (robię w blenderze, więc precyzyjne rzeczy nie są jego domeną), mogę też pomóc w wektorówkach, logach, realizowaniu pomysłów - bo sam raczej nie mam na tyle umiejętności żeby samemu od zera zaprojektować.
Jak trafiłem:
Znajomy zapytał mnie gdzie kiedyś coś tam drukowałem na drukarkach 3d, probówałem powiedzieć mu o Fablabie z WIMY, ale nie pamiętałem jak Fablab się nazywal (ta pustka w głowie, gdy chcesz sobię przypomnieć słowo, i czujesz jak neurony błyskają, ale nic nie dochodzi do świadomości, brr!), więc pomyslalem, ze zagooglam. Oczywiscie, zamiast wpisac “makerspace”, wpisalem z jakiegos powodu “hackerspace” i tak oto jestem